GDPR | m2Gsigma politika korišćenja kolačića


ŠTA JE KOLAČIĆ?

Prilikom pristupanja web prezentaciji najčešće preuzimate web kolačić koji prestavlja malu datoteku sastavljena od slova i brojeva. Kolačić se smešta u memoriji Vašeg uređaja i omogućava web prezentaciji da prepozna korisnike kada je ponovo poseti. Kolačić sam po sebi ne sadrži informacije, ali kada ga vaš web pregledač pročita, on može da pomogne web prezentaciji da poboljša kvalitet pružene usluge.

Datoteke kolačića se automatski smeštaju u memoriju vašeg uređaja predviđenu za datoteke kolačića i svaka od njih sadrži:

Server web prezentacije koja je poslala kolačić koristi taj broj da Vas prepozna kada se vratite na web prezentaciju ili se krećete od stranice do stranice. Samo server koji je poslao kolačić može da pročita, a time i koristi kolačić.

KOJE VRSTE KOLAČIĆA SE KORISTE I U KOJE SVRHE?

m2Gsigma koristi dve vrste kolačića u sledeće svrhe:

  1. Osnovni kolačići - ovi kolačići osiguravaju pravilno funkcionisanje naše web stranice. Bez ovih kolačića ne možemo zapamtiti izbor koji ste napravili i informacije koje pružate tokom procesa pretrage na našoj web stranici;
  2. Analitički kolačići - ovi kolačići omogućavaju gSigmi da analizira kako naši korisnici koriste našu web stranicu kako bi pratili njegove performanse, poboljšali njegov kvalitet i navigaciju;

U KOM PERIODU ĆE m2Gsigma KORISTITI KOLAČIĆE?

m2Gsigma koristi "trajne” kolačiće. Trajni kolačići su kolačići koji ostaju pohranjeni na vašem uređaju od jedne posete drugoj, dok ne isteknu.

KOLAČIĆI TREĆIH LICA

m2Gsigma koristi kolačiće drugih pravnih lica što su kolačići koje koriste treće strane kada posetite našu web stranicu.

Kolačići trećih lica koji se koriste na našoj web lokaciji su Google Analytics kolačići.

m2Gsigma želi da Vam skrene pažnju na činjenicu da se ova Politika kolačića ne odnosi na upotrebu kolačića trećih lica i da m2Gsigma nije odgovorna za korišćenje informacija koje su prikupljene putem ovih kolačića od strane trećih strana. Podsećamo Vas da pogledate politike privatnosti trećih lica da bista dodatno razumeli pravila koja se primenjuju na obradu Vaših informacija.

Osim toga, većina internet pregledača nudi mogućnost blokiranja kolačića trećih strana.

KOME MOGU DA SE OBRATITE UKOLIKO IMAM PITANJA VEZANA ZA KOLAČIĆE?

Ako imate bilo kakvog pitanja u vezi sa korišćenjem kolačića m2Gsigma, molimo vas da kontaktirate: agencija@gsigma.rs

IZMENE U POLITICI KOLAČIĆA

Ova politika o kolačićima je poslednji put izmijenjena 21. oktobra, 2020.

m2Gsigma zadržava pravo izmene ove Politike kolačića u bilo kom trenutku.

Kada promena utiče na upotrebu kolačića na web sajtu m2Gsigma, takva promena će vam biti naglašena, a m2Gsigma će ponovo pokušati da dobije Vašu saglasnost.